Tehdäänpä testi - olisiko näihin käyttöohjeita?

Huomenna vaimollani olisi ensimmäiset labrat, joihin saimme viime viikolla neuvolasta lähetteen.  Ajanvaraus sinänsä onnistui helposti. Kaupungin terveydenhuolto mahdollistaa sähköisen ajanvarauksen ja näytteenottopaikka on työpaikan lähellä. Hienoista arvuuttelua sen sijaan aiheuttavat samaan aikaan toimitettavat virtsanäytteet. Minun on myönnettävä, että neuvolan tädin varmasti seikkaperäisesti selostamat toimintaohjeet, menivät minulta suurelta osin ohitse. Sain kiinni sen verran, että kyseessä on kaksi näytettä (helppo päätellä myös kahdesta purkista), joiden suhteen piti toimia täsmälleen päinvastoin. Eli toinen tuli pesun jälkeen toinen ei. Toinen aamulla toinen illalla. Toinen säilyy toinen ei. Tämähän on melkoista rakettitiedettä. En olisi ikimaailmassa arvannut joskus joutuvani ponnistelemaan vajavaista logiikkaani virtsanäytteiden oikean järjestyksen arpomiseen. Luulen, että aivopähkinä selviää purkkien mukana tulleiden ohjeiden avustuksella. Kunhan ne ajatuksen kanssa lukee.

Tänään on maanantai. Se on näkynyt, kuulunut ja osin tuntunutkin. Kumpikaan meistä ei toimi hyvin alhaisen verensokerin tilassa. Minulla tämä näkyy usein jos/kun joudumme käymään kaupassa työpäivän jälkeen. Pitäisi varata eväitä takataskuun. Raskaus on korostanut tätä piirrettä vaimossani. Tänään olemme molemmat olleet hieman kireänä toisillemme. Pientä kitkaa on ollut havaittavissa. En varsinaisesti laske tätä raskausoireeksi. Maanantaifiilis. Kehotin vaimoni sohvalle ja hoidin ruuanlaiton jälkeisen keittiön siivouksen. Vaimoni otti neuvostani vaarin. Myös sohvan viereen strategisesti aseteltu pähkinäsuklaa auttoi rentoutumaan. Raskausmielihaluihin voi lisätä suklaan. Aikaisemmin sitä ei koskaan mennyt muutamaa palaa enempää putkeen.

Suklaapatukka oli ensimmäinen lahja, jonka vaimolleni annoin. Jo ennen seurusteluamme. Sittemmin minulla on ollut tapana ostaa pieniä suklaapatukoita aina silloin tällöin. Usein juuri töiden jälkeisiin hetkiin, nostamaan hieman verensokeria ja mielialaa. Toimii yllättävän hyvin. Olen myös yrittänyt yllättää pienillä arjen teoilla mahdollisimman usein. Kukkia olen ostanut muutaman kerran, suklaata, onnittelukortteja kuukausipäivinä. Ei huomionosoitusten tarvitse olla aina isoja. Pienetkin riittävät. Vaimoni lähetti minulle joulukortin. Se saapui juuri, kun itse olin jumittunut päivänmittaiseen matalapaineeseen. Tekstiosa piristi kummasti.

Raskausviikko 11 alkaa huomenna. Raskaudesta on nyt suosikkisovellukseni mukaan takana 27.1%. Eli olemme etukaarteessa. Alkukiihdytys on vielä menossa. Sovelluksesta olen seuraillut mm. sikiön kehittymistä, vaimossa raskauden aikana tapahtuvia muutoksia (teoreettisia) ja aika pintapuolisia ohjeita kumppanille. Aloin myös dokumentoida raskautta sovelluksen avulla. Lisäsin jo muutaman vatsakuvan ja mittausdataa. Puolivakavissaan. Nörttiluonteeseeni tällaiset sovellukset sopinevat hyvin. Käyriä piirtyy. Dataa kertyy. Kyllähän näitä varmasti on jälkikäteen kiva selailla. Miehen näkökulmasta raskaussovellukset eivät mitään mullistavaa tarjoa. Tässä olisi sovelluskehittäjille markkinarakoa. Mitähän miehille suunnattu raskaussovellus pitäisi sisällään?

Eteenpäin mennään. Hiljalleen. Testit ja neuvolakäynnit alkavat rytmittää arkeamme. 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmoi, usko, taistele, uskalla

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline