Kuinka saisin auki appelsiinin?Siinä kesti lähes 40 vuotta. Että oivalsin, miten appelsiinia syödään. Täytyy myöntää, että tästä syystä appelsiinin syönti ei ole kuulunut lempipuuhiini. Sen kuoriminen on aina alakoulusta lähtien ollut minulle liian vaivalloista saatavaan hyötyyn nähden. Toisin kuin pienempi serkkunsa mandariini, appelsiinin kuori vaatii poikkeuksetta auetakseen jonkin teräaseen. Tämän lisäksi itse syömisprosessi on appelsiinin kohdalla aina itselläni ollut sotkuinen. Kunnes...

Ahaa-elämyksen tämän maukkaan hedelmän onnistuneeseen aukaisuun ja nauttimiseen sain Kap Verden lomallamme. Siellä näin vaimoni ensimmäisen kerran syövän lohkottuja appelsiininpaloja yllä kuvatun lopputuloksen mukaisesti. Jäljelle jää vain siisti kuori ja lähes nollatason hedelmämehusotku. Täydellistä. Olin hämmentynyt tästä tavasta, mutta tutkailtuani prosessia sivusta antropologin tarkkuudella, totesin sen ylivoimaisuuden. Ja sitten pyysinkin jo opettamaan tekniikan hienoudet. Muutaman harjoituskappaleen jälkeen olin omaksunut uuden tyylin eikä paluuta ollut. Tästä lähtien olen syönyt appelsiinit lohkottuina ja kyseisen peukaloa hyödyntävän tekniikan mukaisesti. Pieni juttu, mutta on lisännyt taloutemme appelsiininkulutusta merkittävästi. Ja näin ollen myös terveellisyyttä ruokavaliooni.

Viimeiset pari päivää olemme seuranneet vaimoni outoa pahoinvointia. Tilanne on nyt normalisoitunut eli ällöttävää oloa ei ole enää. Toivottavasti ei tarvitse asiaa pohtia. Olin jo hälyttämässä kaikki mahdolliset terveysammattilaiset tutkimaan tilannetta. Vaimoni ratkaisi asian paastoamalla maltillisesti ja syömällä hernekeittoa. Hernekeitto taitaa olla yksi useista ruokapäähänpistoista, joita olen saanut todistaa. Onneksi sen laittaminen onnistuu myös minulta. Huonovointisuus voi olla ihan raskauteen kuuluvaa, vaikka olemmekin jo toisella kolmanneksella. Mikään raskaus ei kuitenkaan ole samanlainen, joten saattoi olla asiaankuuluvaa tai sitten ei.

Huonovointisuuden seurailun ohella olen ollut pari päivää etätyössä. Työpaikkani mahdollistaa tämän toimintatavan ja pidän sitä onnistuneena ratkaisuna. Nämä päivät olen tiiviisti osallistunut erilaisiin etäpalavereihin, joihin keskittyminen on onnistunut nyt paremmin. Tuntuu, että on saanut palavereissakin asioita eteenpäin, mikä on harvinaista. Suosittelen tätä työskentelytapaa hyödyntämään. Kokemukset organisaatiossamme ovat pääosin positiivisia. Joustavuus on nykyaikaa eikä asiantuntijatyö katso paikkaa. Eikä välttämättä aikaakaan. Tulokset ratkaisevat.

Laajensin myös blogia Instagramin puolelle. Vain, jotta saisin raskauteen ja elämäämme liittyviä kuvia helpommin julkaistua. Ajatuksena on tallentaa näitä myös jälkipolvelle eli Leijonalle. Hän voi sitten aikanaan selata, mitä odotus piti sisällään. Näin se tämäkin harrastus laajenee.

Raskausviikko 16 on käynnissä ja mahakuvauksen aika on tänään. Selvää laajentumista on tapahtunut vaikka mahasta ei vielä liikettä (eikä ääniä??) ole kuulunut. Toivottavasti liikkuminen pian alkaa. En malta odottaa liikehdinnän havainnointia. Rauhoittaa varmasti mieltäkin. Tässäkin lienee uuden mittauspäiväkirjan paikka. Kuinka monta potkua minuutissa jne. Vaimoni varmaan tuskailee jo pelkästä ajatuksesta.

Viikonloppu. Kaupunkikierros sekä hiihtolenkki. Kevättä kohti.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmoi, usko, taistele, uskalla

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline