Kultainen viikonloppu
Iivo Niskanen voitti juuri olympiakultaa. Kuninkuusmatka. 50km perinteisellä. Nousimme molemmat jännittämään ratkaisunhetkiä ja itse pompin loppusuoralla ilosta. Kyllä se suomalaisten menestys aina herkistää. Isältä tuli kuitti myös: taas kehtaa olla suomalainen mies. Ja varmaan pitänee osin paikkansa. Kyllä se kansallinen itsetunto aina pienen boostin saa, kun joku urheilussa menestyy. Ja hienohan Iivon hiihto oli. Luulen, että aika monta silmäparia tätä livenä seurasi aikaisesta aikataulusta huolimatta.

Itselleni kisojen sykähdyttävin hetki oli Pekka Koskelan haastattelu uran päättäneen luistelun jälkeen. Ei meinanneet silmät pysyä itselläkään kuivana. Jotain käsinkosketeltavaa tunteiden kirjoa haastattelussa oli. Ja Koskela tuntui olevan aidosti tyytyväinen uraansa. Iloinen menestyksestä ja erittäin kiitollinen saamastaan tuesta. Kiitti isää ja äitiään. Toivottavasti joskus itsekin saa katsella samanlaisissa tunnelmissa elämäänsä taaksepäin. Olla tyytyväinen siihen, mitä on saavuttanut ja kiitollinen tukiverkosta, joka sen on mahdollistanut.

Samanlaisia kiitollisuuden tunteita saimme mekin tuntea eilen. Ystäväni oli luvannut lähettää meille vauvanvaatteita heille ylimääräiseksi jääneistä. Ja paketti tuli. Ja siellä oli kyllä enemmän tarvikkeita kuin mitä osasimme kuvitella. Vauvan ensimmäiset ajat on vaatteiden puolesta turvattu. Samalla tämä muistutti, että meillä on olemassa tukiverkkoa. Perhettä ja ystäviä, jotka pyyteettömästi haluavat meitä tukea. Otamme tietenkin tämän tuen vastaan. Tukea ja tukiverkkoa tarvitaan. Se on selvä. Tästä tuesta on myös hyvä muistaa läheisiä kiitellä. Ja mielellään aikaisemmin kuin uraa päätettäessä.

Aloitimme treffiviikonlopun oikeastaan jo eilen. Olin etätöissä ja työpäivän päätteeksi valmistin ruuan vaimoani odottelemaan. Ruokana oli kermaperunoita, pinaattiuunilohta ja herkkusieni/tomaatti/lehtikaalipaistos. Onnistuin ruuassa ja jälkiruuan lähdimme syömään kahvilaan. Lisäksi kävimme ostamassa"hieman" irtokarkkia ja katselimme rauhassa tvtä. Laulukilpailun lisäksi syvennyimme Toisenlaiset äidit -ohjelman kautta Siunatussa tilassa -blogin pitäjän lapsen tuloon. Kannattaa tutustua tähän blogiin. Huumoria ja vakavia asioita. Ja nimenomaan pohjalaasta huumoria. Siihen olenkin jo kotioloissa saanut tutustua.

Tänään jatkamme treffiviikonloppua leipomalla ja illalla elokuvissa. Huomenaamulla yritämme mahtua paikallisen kahvilan brunssille. Eli varsin hyvältä vaikuttaa. Aurinko paistaa. Pakkasta on kyllä isosti, mutta ehkä tuonne uloskin uskaltaudumme. Ystäviä on myös tulossa pullaa maistamaan.

Kultainen lauantai. Ja viikonloppu. Monella tapaa.                                                                           

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmoi, usko, taistele, uskalla

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline