Things We Do - asioita, joita toinen ei (aina) ymmärrä


Parisuhteen osapuolissa on aina niitä asioita, joita toinen ei ymmärrä. Tapoja, jotka pikkuisen ärsyttävät tai joita toinen haluaisi "korjailla". Eivät nämä pienet ärsyttävyydet sellaisia tekijöitä ole, jotka parisuhdetta rassaisivat. Ne ovat se pieni mauste, joka tekevät toisesta kiinnostavan. Ja toki, joidenkin pienten asioiden korjaaminen itsessä voi tehdä hyvää.

Olen aloittanut parisuhdetaipaleeni aikana, jolloin käytöstä vastakkaisen sukupuolen kanssa piti peilata Reginan "10 merkkiä, joista tiedät, että hän jättää sinut" -artikkelien sisältöihin. Muistan myös elävästi, kuinka Frendien Ross laati listan Rachelin hyvistä ja huonoista puolista ja mitä siitä seurasi. Näistä edellä mainituista syistä ja yleisestä elämänkokemuksesta johtuen, EN aio laatia listaa vaimoni tavoista, joita en ymmärrä. Niitähän ei ole. Sen sijaan aion listata pari tapaa, joita vaimoni ei minussa ymmärrä. Ihan vain malliksi.

1. Virvoitusjuomien nauttiminen arkiviikolla
Virvoitusjuomat ovat ennen olleet minulle aika säännöllistä nautintoainetta. Erityisesti mustat virvoitusjuomat. Ne ovat myös aineita, joiden käyttöä minun (ja monen muun) kannattaisi rajoittaa. Neuvoteltu kompromissi on se, että nautin mustaa juomaa ainoastaan viikonloppuisin. Tosin rikoin tätä neuvotteluratkaisua viimeksi tänään.

2. Tukkoisen nenän käsittely
Nenäni on toisinaan tukossa. Ja voin myöntää, että en nenän tyhjennykseen käytä niistämistä ensimmäisenä hoitokeinona. Vaimoni huomauttaa tästä nopeasti. Yritän ottaa opikseni.

3. Astianpesukoneen täyttö
En varsinaisesti tiedä, mitä minun tavassani on väärää. Mutta usein täyttöperiaatteideni mukaisesti täytetty kone joutuu astiatetriksen kohteeksi. Olen tarkastellut oppikirjasuoritusta etäältä ja yrittänyt noudattaa oikeata kaavaa. Vielä en ole löytänyt täydellistä kombinaatiota. Tyhjennyksen osaan jo.

4. Lattialle jäävät vaatteet
Minulla on tapana joskus jättää vaatteita lattialle. Hyvin lyhyeksi aikaa. Usein kyllä siivoan ne itse myös pois. Joskus näistä läjistä huomautetaan. Olen ottanut neuvosta useimmiten vaarin ja deletoinut itsestäni tätä tapaa. En myöskään tiedä, miksi lattia on eri asia kuin sänky, tuoli tai pesukoneen päällinen. Niille vaatteita voi kerätä. Uudelleenkäyttöä odottamaan.

5. Tyynyn myllääminen niin, että niska on täydellisessä 90 asteen kulmassa
Myllään tyynyjäni optimaalisen pääkulman saavuttamiseksi. Tämä vaikeutui huomattavasti, kun minullekin ostettiin muotoiltu tyyny. Myllään kyllä senkin. Se vain ei taitu yhtä helposti kuin perinteiset tyynyt. Olen yrittänyt palauttaa tyynyn sen optimoituun asentoon ennen nukahtamista.

6. Venyttelyn puute
Minä en venyttele. Päätäni kyllä särkee usein ja niskat ovat jumissa.

Siinä niitä tapoja, joilla kumppanin käyrää voi ajoittain nostattaa. Onneksi käyrät eivät meillä kummallakaan ole juurikään näistä kohonneet. Eikä oikeasti isoja, kitkaa tuottavia, ominaisuuksia ole löytynyt. Rakkautemme perustana on toisia täydentävät luonteet, yhteiset haavat, samat arvot, aidosti toisesta välittäminen ja samansuuntaiset näkemykset tulevaisuudesta. Näitä peruspilareita ei nakerra se, että toinen täyttää tiskikoneen eri tavalla tai se, että kulkuväylille asetetaan erilaisia laatikoita kulkemista hankaloittamaan. Päinvastoin. Ne pienet ihanat ärsytyksen aiheet ovat se, mistä huomaa toisen ihmisen läsnäolon ja paikan yhteisessä kodissa.

Jos haluat, että mikään ei ärsytä toisessa, joudut elämään yksin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmoi, usko, taistele, uskalla

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline