Kuka muu muka?


Viikonloppu vierähti jälleen kerran muualla kuin kotona sohvalla istuen. Tällä kertaa suuntasimme Ouluun. Katsomaan ja kokemaan Cheek:in Täältä Sinne -kiertueen konsertissa. Saimme liput ostettua vähän keittiön kautta työkaverilta, jolla oli sattumalta ylimääräiset liput. Olimme kyllä aikoneet kiertueen konsertteihin osallistua, mutta syystä ja toisesta suunnitelmat eivät olleet konkretisoituneet. Minä en Cheek:iä koskaan ole livenä nähnyt. Eikä ihme. Olen pesunkestävä rock-ukko. Mutta jostain syystä miehen esiintymiset Vain Elämää -sarjassa saivat ajattelemaan, että räppärillä on usein aika hyviä sanoituksia ja musiikillista näkemystä. Varsinkin viimeisin vierailu Vain Elämää -sarjassa oli Cheek:iä parhaimmillaan. Omakohtaisia ja syvällisiä sanoituksia ja oivaltavia versioita muiden artistien kappaleista. Lisäksi mies on Suomen mittapuulla saavuttanut kaiken, mitä saavutettavissa on. Näistä lähtökohdista oli lähdettävä katsomaan, onko miehen musiikissa ja esiintymisessä tarttumapintaa myös vannoutuneelle rock-musiikin ystävälle.

Ja kyllä oli. Cheek esiintyi Raksilan jäähallissa rentona, mutta osaavin elkein. Taustalla oli Suomen ykkösmuusikoista koottu bändi. Ja kappaleet toimivat livenä paremmin kuin levyllä. Ei kahta sanaa, että tällaista viihdyttäjää ei Suomessa ole koskaan nähty. Mies tietää, mitä tekee, mutta osaa olla spontaani ja saa yleisön syömään kädestään. Ei Cheek ensimmäistä kertaa tosiaan ollut lavalla. Rutiini näkyy ja kuuluu. Ammattimies. Lavashow oli efekteineen vaikuttava ja biisien sovitukset toimivat mainiosti. Kaiken keskellä on tietysti Cheek itse. Mies, joka kappaleiden välissä istuskeli rentona lavan reunalle ja tämän jälkeen sai yleisön hyppimään mukanaan biisien tahtiin. Kansainvälisen tason tähti. Artisti, joka omien sanojensa mukaan on rokannut riittävän monta kertaa stadionin. Niinpä. Arvostelijat voivat yrittää perässä. Ei voi kuin hattua nostaa. Itsekin tykkäsin keikasta todella paljon, vaikka musiikkityyli ei varsinaisesti suosikkigenreni olekaan. Mieleen jäivät parhaiten All Good Everything, Surulapsi ja Niille, joil on paha olla. Rotat ei pysty trollaamaan. Touché.

Muutenkin Oulun reissumme oli onnistunut. Mutta väsymys alkaa näkymään. Tästä syystä olemmekin sopineet, että ensi viikonloppuna ei mennä mihinkään. Ollaan kotona. Välillä. Oulussa kävimme ostoksilla Ideaparkin liikkeissä, söimme pizzaa Cantina -ravintolassa ja nautimme shoppailusta Valkea -ostoskeskuksessa. Oulu ei normaalisti poiketen näyttänyt kylmää puoltaan vaan ilma oli lämmin ja kesäinen. Lauantai kului nopeasti kaupungilla kiertäen ja ilta konsertin merkeissä. Sunnuntaiaamuna kävimme aamupalalla Puistokahvila Makia:ssa. Erittäin hyvä aamupala ja viihtyisä miljöö. Käykää kokemassa jos vain mahdollista.

Tällä viikolla menemme keskiviikkona neuvolaan. Kapteeni on melkoinen melskaaja ja kerran on jo katsottu, kun poika on nostellut vatsassa päätään niin, että vatsanahka venyy. Ja potkut alkavat olla niin voimakkaita, että vaimoni tänä aamuna heräsi niihin. Toivotaan, että potkiminen, nyt ei aivan vallattomaksi mene. Rytmi on Kapteenilla pysynyt samanlaisena eli iltavillit alkavat, kun me menemme nukkumaan. Vaimoni vointi on myös pysynyt hyvänä. Hieman on väsyttänyt. Toivottavasti kyse ei ole hemoglobiinin tippumisesta. Rautalisää hän on syönyt säännöllisesti. Ja sillä on ollut lieviä sivuvaikutuksia. Olemme pyöräilleet yhdessä työmatkat, joten liikuntaakin on tullut molemmille. Lisäksi olemme kävelleet viime aikoina aika paljon. Toistaiseksi liikkuminen ei ole vaimolleni vaikeaa, eikä kipuja juuri ole ollut. Eikä liikkuminen ole aiheuttanut supistuksiakaan. Raskaus siis etenee toistaiseksi melko vähillä vaivoilla. Toivotaan, että näin jatkuu mahdollisimman pitkään.

Lähdemme tästä iltalenkille yhdessä. Kävelylle lämpimään iltaan. Keli ei ole aurinkoinen, mutta lämmin kyllä. Palautellaan pulloja ja viedään kierrätykseen roskia. Ja ilmeisesti ostetaan Lomakampa arpa. Vähiin käyvät työpäivät ennen äitiyslomaa.

Eikä raskauttakaa ole jäljellä enää kovinkaan paljoa. Kyllä tässä jo kovasti jännittää. Isää ainakin.

Tänään soi:
Cheek: Niille, joil on paha olla
Cheek: Surulapsi
Cheek: All Good Everything

Askeleita isyyteen blogi Instagram:issa
Askeleita isyyteen blogi Facebook:issa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline

Ristiäiset takana - väsyneitä ja onnellisia