Raskaana (kesäisellä) viikolla 32Viikko kääntyi taas. Aika vauhdilla tuntuvat vaihtuvan raskausviikot ja työviikot. Ja kesäkuu on täällä! Tosin kelit menivät heti kesäkuun kunniaksi vähän huonompaan suuntaan. Mutta se kuuluu Suomen kesäiseen ilmastoon. Tästäkin näkökulmasta on hyvä, että suuntaamme viikonlopuksi vähän enemmän etelään etsimään sitä auringonpaistetta. Tänä viikonloppuna automme nokka nimittäin kääntyy kohti Etelä-Pohjanmaan lakeuksia ja Lapuaa. Luvassa on varmasti hauska viikonloppu sukulaisten kesken. Menemme poikkeuksellisesti autolla, koska Lapualle on anoppimuorin luokse varastoitu vauvantavaraa jo jonkin verran. Saamme nekin tänne pohjoiseen odottamaan käyttöönottoa.

Rv 31+1 on tarkka päivyriaika. 62 päivää jäljellä. 77,9 prosenttia raskaudesta on kulunut. Siis siitä laskettuun aikaan perustuvasta raskausprojektista. Todellisuus voi vielä yllättää. Kapteeni voi saapua aikaisemminkin. Tai voi hannata vastaan vielä pitkäänkin lasketun ajan jälkeen. Mutta tulossa hän on. Aika usein tulee mietittyä iltaisin, kuinka kaikki olisi valmista. Ja kuinka paljon sitä pikkuveijaria tänne odottaa. Ei sillä, että en viihtyisi vaimoni kanssa kahden. Päinvastoin. Hän on parasta seuraa, mitä tiedän. Nauramme, juttelemme, olemme. Arki tuntuu kivalta hänen kanssaan. Tämä viikko on mennyt töiden puolesta niin ylikierroksilla, että kotona on keskitytty olemiseen. On istuttu sohvan nurkassa sylikkäin ja katseltu hömppää tv:stä. Onneksi näin. Vaimoni perehdyttää töissään jo sijaista omaan työhönsä. Vaatii tietenkin vielä enemmän, kun normaalin työn päälle tulee extraa. Mutta hyvin hän selviää. Tietenkin. Työssään hän on kova ammattilainen. Mutta iltaisin väsymys näkyy. Tai sanotaan alkuillasta. Nukkumaanmenoa ennen hän piristyy ja on pirteä kuin peipponen. Minä en.

Ensi viikko onkin toiminnan täyteinen myös raskauteen liittyvien asioiden osalta. Keskiviikkona tapaamme Perheeksi-ryhmän toisen kerran ja torstaina menemme kokoarvioon äitipolille. Sokereita on edelleen mittailtu ahkerasti ja ne ovat pysyneet entisen kaltaisina. Herkuttelu saattaa näkyä arvoissa, mutta pääosin arvot ovat erittäin hyvät. Kapteeni pitää mahassa välillä salsa-tunteja ja välillä tuntuu olevan menossa judo- tai painitunti. Jokatapauksessa menoa on. Asennosta ei osaa sanoa kyllä mitään. Tänä aamuna taisi olla poikittain? Torstainahan tähänkin saadaan selvyys, kun häntä katsotaan salakuuntelulaitteella. Raskaussovelluksen mukaan vauva voi jo nähdä valon vaihtelun vatsanahkan läpi. Ei Kapteeni kyllä minun tuulastusyrityksiini reagoinut, kun heiluttelin kännykän taskulamppua mahan päällä. No jatketaan testejä.

Olemme onnekkaita, että olemme jo pitkällä ilman suurempia vaivoja. Toivotaan, että näin jatkuu mahdollisimman pitkään. Vatsakuvissa näkyy selvästi jo vauvan kasvupyrähdys. Vatsa on kasvanut viikossa aikalailla. Tämä ei silti ole tuntunut juurikaan selässä tai muualla vaimoni kropassa. Hän totesi, että on päässyt aika helpolla tähän asti. Toisenlaisiakin raskauksia on. Ja useasta blogista olen seuraillut, kuinka odottavat äidit ovat jo joutuneet lepäilemään sairaslomalle tässä vaiheessa. Tästähän minäkin olen vaimoani yrittänyt muistuttaa. Mutta tietenkään raskaudessa ei ole sitten ilmennyt mitään, mikä pakottaisi vauhtia hidastamaan. Mutta kyllä hänkin jo äitiyslomaa odottaa.

Jääkaapin ovessa nimittäin on Lomakampa -arpa. Ja siinä enää 15 luukkua jäljellä. Eli sen verran hänellä on työpäiviä jäljellä.

Kesä on täällä. Tuntuu hyvältä kokea ensimmäinen kokonainen yhteinen kesä. 

P.S. Stella -yhtyeen laulaja Marja Tahvanainen kuoli yllättäen tällä viikolla. Stella oli itselleni aktiiviaikanaan yksi kovimpia suomalaisia yhtyeitä ja vieläkin yhtyeen kappaleet soivat Spotifyssä tasaisin väliajoin. Olen saanut esiintyä samoilla festareilla Stellan kanssa ja sain hankittua bändin nimmaritkin talteen. Otan osaa läheisten suruun.

Tänään soi:
Stella: Aamun Kuiskaus
Stella: Hipaisun Päässä
Stella: Viimeisen kerran (Vierekkäiset paikat taivaasta)
Stella: Lumottu
Stella: Puolet Sinusta
Stella: Piste

Askeleita isyyteen blogi Instagram:issa
Askeleita isyyteen blogi Facebook:issa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline

Ristiäiset takana - väsyneitä ja onnellisia