Ai että, miten kallis syöttötuoli??

Oman blogini myötä olen innostunut seuraamaan myös muita blogeja. Lähinnä seurailen vauvoihin ja lapsiin liittyviä blogeja, ihan noin ennakoinnin kannalta. Monenlaisia kokemuksia löytyy. Ja taitavia kirjoittajia, joilla on oma jäljittelemätön tyylinsä. Tällä viikolla olen yrittänyt selvittää, mitä kaikkea vauvalla kannattaisi hankkia ja kuinka paljon siitä pitää olla valmis maksamaan. Paljon. Tänään törmäsin syöttötuoliin, jonka hinta kaikkine lisävaruisteineen oli pitkälti yli 200€. Kuulostaa kalliilta. Minusta. Toki kyseinen syöttötuoli palvelee pitempään ja mukautuu käyttäjänsä tarpeeseen vuosien varrella, mutta silti. Kalliilta vaikuttaa.

Tein tästä syöttötuolista johtuen lyhyen google-selvityksen aiheeseen ja totesin, että kyllä kyseinen syöttötuoli selkeästi edukseen erottuu. Ilmeisesti nykyisin vauvankalusteisiin liittyy entistä enemmän design-ajattelua. Eli niistäkin on tullut sisustuselementtejä. Hankintaan tulisi suhtautua, kuten minkä tahansa muunkin kalusteen hankintaan. Käytännöllisyyden rinnalle on nostettava myös esteettiset tekijät. Kyllä näissä hinnoissa silti ilmaa on. Kuten olen aikaisemmin todennut, markkinat ovat haistaneet mahdollisuuden takoa euroja ja niin myös tehdään. Rahaa saa tuhlattua niin paljon kuin sitä riittää. Ja kukin tyylillään. Olen minäkin valmis maksamaan laadukkaasta ja toimivasta tavarasta. Ja turvallisuudesta.

Työtä tulee riittämään, kun alamme hankintoja tekemään. Mitä hankintaan? Mitä siitä maksetaan? Veikkaan, että käytettynä saa suuren osan pakollisista varusteista. Käytettyjen tavaroiden markkinat tuntuvat pyörivän aika vinhaan. Internet on pullollaan osta/myy -palstoja perinteisistä kirpputoreista puhumattakaan. Toki vaivaa pitää nähdä. Tasapainoilu sen kanssa, koska varustautuminen aloitetaan on päivän teema. Milloin on liian aikaista ja milloin on jo liian kiire. Oma varovaisuuteni raskauden suhteen on huipussaan. Ehkä kuun lopun ultra rauhoittaa mieltä. Jonkinlaista listaa varmaan pitäisi alkaa varusteista varovasti kirjoittelemaan.

Eikä vauvan varustelu ole meilläkään kynnyskysymys. Rahatilanne on tällä hetkellä kohtalainen. Olemme molemmat vakituisessa työsuhteessa. Palkat ovat ok. Ja uralla voi jopa edetäkin jollakin aikataululla. Kulurakenteessa on väliaikaisia rasitteita, jotka toivottavasti poistuvat kevään aikana. Tämän jälkeen säästöön saadaan jo huomattavasti enemmän vauvan varalle. Minun ei pitäisi kauhistella syöttötuolien hintaa. Ostin itselleni kalliin moottoripyörän. Sellaisen, jonka olin aina halunnut. Siinä vasta kallis laite. Järjellä ajateltuna ei olisi kannattanut. Mutta ostin kuitenkin. Nyt se on myynnissä. Jotenkin rupesi tuntumaan, että moottoripyöräilyyn liittyvät riskit, eivät juuri nyt ole sellaisia, joita haluaisin ottaa. Kaikkia hankintoja ei siis perustella järjellä. Moottoripyöräkin tarjosi minulle kokemuksia, joita en muuten olisi koskaan saavuttanut. Niiden hintalappuun on vaikea laittaa hintaa. Ehkä syöttötuoliin pitäisi suhtautua samalla tavalla. Siinä istuu kuitenkin elämäni isoin saavutus. Tuoliin voi hyvin mielin muutaman ylimääräisen euron sijoittaa.

Tänään siirryimme siis raskausviikolle 11. Otin mahakuvan heti aamulla ja lisäsin raskaussovellukseen. Mahassa en huomannut merkittävää kasvua. Mutta kyllä sen selvästi erottaa. Raskaudesta sai myös tietää taas yksi henkilö lisää. Salaisuutta on vaikea pitää. Ja ilmeisesti raskaudesta on jo merkkejä. Itse en kyllä vaimoni kävelystä osaisi arvata, että hänellä on menossa alkuraskaus. Melkoista arvuuttelua sanoisin. Lisäksi vaimoni kävi ottamassa influenssarokotteen. Suosituksen mukaisesti. Saattaa nostattaa kuumetta.

Vauvakuume meillä jo onkin. Aika korkea.


Kommentit

  1. Meillä on Stokke syöttötuoli, alusta asti ollu. Onhan se kallis mutta siinä syntyy säästöä, koska muunneltavuudellaan kasvaa lapsen kanssa. Se on sijoitus tavallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ollaan päätymässä Stokken syöttötuoliin. Tai oikeastaan on jo päädyttykin. Ehkä se muunneltavuus tosiaan kompensoi korkeaa hintaa. Epäilen kyllä, että poika ei armeijan lomiltaan enää tähän tuoliin tule istumaan...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmoi, usko, taistele, uskalla

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline