Varustelua ja varustautumista

IKEA. Lyhyt sana, joka pitää sisällään paljon. Loputtomasti erilaista kodin sisustamiseen ja varustamiseen liittyvää tavaraa. Mutkittelivia käytäviä. Vähän oikoreittejä. Ihmismassoja etsimässä itselleen ostettavaa. Lihapullia. Aamubrunssi. Kyllä. IKEAsta saa myös aamupalaa. Aiomme hyödyntää tämän mahdollisuuden samalla, kun lähdemme katsomaan, mitä ostettavaa löytyisi.

IKEA on tullut tutuksi. Erojen jälkeen kummallekin tuntui jäävän aika vähän astioita, ruokailuvälineitä ja muuta tarpeellista. Helpoin tapa varustaa keittiö ja muut huoneet oli turvautua länsinaapurin ihmeeseen. Tämä taitaa olla neljäs käynti IKEAssa puolen vuoden sisällä. Töissä vitsailivat, että taitaa olla jo Geneven -sopimuksen vastaista. Ihmisoikeusrikkomuksesta en tiedä, mutta olen tykännyt aikaisemmista käynneistä. Yhteisen kodin sisustaminen on ollut hauskaa. Saan sanoa mielipiteeni ja minua kuunnellaan. Yhteinen asuntomme näyttää ja tuntuu kummankin kodilta. Se on yhdessä tehty. Alkurakkauden huumassa suihkuosaston verhot tarjosivat tilaisuuden romanttisiin suudelmiin kesken kauppareissun. 

Tällä kertaa taidamme katsella varusteita vauvan varalle. Liian aikaista ostaa mitään, mutta hyvä tietää, mitä on tarjolla. Vauvan saapumisen aiheuttamista hankinnoista on jo keskusteltu ja tiedossa on, mitä tarvitaan. Jos kaikki menee hyvin niin, jollakin aikataululla näitä hankintoja pitää alkaa toteuttamaan. Yllättävän paljon niin pieni otus tuntuu tarvitsevan materiaa ympärilleen. Keskustelupalstoja selaamalla saa taas aika moninaisen kuvan tarvittavasta kalustustosta. En ole vielä aivan varma, mikä on oikeasti vauvan kannalta oleellista ja mitkä hankinnat ovat enemmän vanhempia varten. Eiköhän tuokin asia jäsenny aikanaan. Lapsen saamiseen liittyy iso markkinapotentiaali, jota hyödynnetään surutta. Tavarat ovat usein ylihintaisia ja valikoimaa on laidasta laitaan. Osan löytyvistä tavaroista voisi minun mielestäni siirtää suoraan Vuoden turhake -osastolle. Mutta markkinat jauhavat ja varmasti jokaiselle tavaralle löytyy ostajansa. Ei tässäkään mitään väärää ole. Kaikki panostavat erilaisiin asioihin.

Lapsen ympärillä pyörivään vaatetukseen ja varusteisiin liittyy myös status-ajattelua. Toivottavasti löydämme sopivan tasapainon siihen, mitä hankitaan ja mihin hintaan. Mielestäni ei ole kovinkaan tärkeää, että vauvalla on päällään viimeisintä muotikuosia tai suomalaisen hyvin tunnetun brändin potkupuku. Kunhan on päällään ehjät vaatteet. Pitäisi taas tarkistaa vanhemmiltani, minkälaisissa muotikuoseissa minua aikanaan kuljetettiin. Kuvista päätellen aika suuri osa oli itsetehtyä. Mutta ehjää. Tarkoitukseen sopivaa. Samaa ajattelua suosin minäkin. Panostaisin mielelläni turvallisuutta lisääviin asioihin, mutta en ole kovinkaan innostunut varusteiden ostamisesta vain tietyn merkin  tai brändin vuoksi. Tosin halusin jo vauvalle nahkatakin. Kuten isällään. Eli samaan markkinoiden ansaan minäkin ajaudun. 

IKEA:an siis. Heti aamusta. Ei siellä käyminen ole viikonlopun vastenmielinen täyte vaan mukavaa yhdessäoloa. Siellä emme vielä ole törmänneet tuttuihin. Ja ainahan voi sanoa katselevansa pinnasänkyä tuttavapariskunnalle. Tuskin menisi läpi.

Postista tipahtivat myös ajat äitiyspolille. Kuun lopussa eli käsittääkseni raskausviikolla 13. Tästäkin on nyt kahdenlaista faktaa, millä raskausviikolla ollaan. Suosikkisovellus näyttää viikkoa 11 (10+3) ja toiset sanovat viikon olevan 10. Miehen logiikka ei tunnu tähän riittävän. Neuvolassa sanottiin rv 10. Parempi luottaa siihen. Ensimmäinen ultra. Tuntuu pitkältä ajalta jännittää, mikä tilanne mahassa on.

Toivottavasti kaikki on kuten pitääkin. Luotan siihen, että on. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmoi, usko, taistele, uskalla

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline