Ote Kapteenin lokikirjasta - liikkeitä havaittu, vaunujen dilemma, synttäribrunssi ja väripaletti
Tänään raskaudessa edetään ajanlaskulla rv 18+3. Ja olemme varmuudella tunteneet vauvan liikkeitä mahassa. Neuvolalääkärin käynnin jälkeen olemme asiaan vihkiytyneet entistä tarkemmin ja tarkkojen kuuntelu -(ja tunnustelu) sessioiden jälkeen asiasta on saatu varmistus. Vauva liikkuu. Sen potkut, lyönnit tai kääntyilyt tuntuvat selvästi alavatsalle asetetulla kädellä ja poskella. Liikkeet ovat selkeitä, äkkinäisiä kumautuksia vatsanahkassa. Vaimoni tuntee tietysti liikkeet myös väreilyinä ja "kuplina". Juuri sellaisia tuntemuksia olemme odotelleet. Mutta itselleni oli yllätys, että liikkeet voi tuntea näin selkeästi myös ulospäin. Hienoa ja jännittävää!

Vauva myös selkeästi, ainakin näin tahdon uskoa, reagoi ulkopuolelta tuleviin herättelyihin. Usein huhuilen vatsaan ja kyselen, onko Kapteeni hereillä tai annan pieniä helliä herättelyjä kädellä vaimoni vatsalle. Ja usein vauva vilkastuu näistä toimista ja liikkeitä voi tuntea useamman peräkkäin. Alkeellista vuorovaikutusta, mutta kuitenkin. Iso juttu meille. Siellä se Kapteeni potkii ja touhuaa. Autaan tietämättömänä, että me tulevat vanhemmat jo häntä kovasti odotamme ja yritämme vajavaisen kokemustiedon varassa valmistautua saapumiseen.

Viime aikoina valmistautumisessa on selkeästi otettu konkreettisia askeleita. Facebookin -kirpputoreilta vaimoni on seuraillut vaatetarjontaa sekä lastenvaunujen loputonta katalogia. Vaunuista alkoi tulla meille pienoinen ahdistus. Niistä nimittäin saa lukea niin paljon erilaisia kokemuksia ja arvosteluja, että ei valintaa voi mitenkään helposti tehdä. Näistä eriävien mielipiteiden tulvasta voipuneena marssimme paikalliseen lastentarvikeliikkeeseen (siihen ainoaan), jotta saisimme jonkinlaista järkeä arvostelukaaokseen. Samalla, kun astuimme ovesta sisään, vaimoni koki ahaa-elämyksen siitä, että vaunut hankitaan uusina. Ja olisihan se helppoa. Testataan liikkeessä rattaat ja pistetään pakettiin. Eikä minullakaan tätä toimintamallia vastaan ole mitään. Jos sillä menettelyllä saadaan hyvät rattaat niin kortti vinkumaan. Myönnän, että oma jaksamiseni ei riitä loputtomaan nettiselailuun erilaisilla kirpputoreilla. Uuden moottoripyöräni ostin suoraan liikkeestä uutena, istuttuani kerran sen päällä keskellä talvea. Siinä minun metodini. Toimiva. Muistinko sanoa, että olen järki-ihminen?

Luulen, että vaunuvalintamme kallistuu Emmaljunga Super Viking -vaunuihin. Sellaiset olivat kohtuullisessa tarjouksessa kivijalkaliikkeessä. Ja mielelläni tukisin tätä ko. liikettä, jotta se säilyisi kaupungissamme. Vaunut saa varmasti myytyä tulevaisuudessa eli sikäli ne ovat hyvä sijoitus. Kyseisissä vaunuissa vakuutti niiden keveys, jousitusominaisuudet ja kääntyvien etupyörien takaama ketteryys. Ja eriäviä mielipiteitä on sitten taas internet pullollaan. Lopulta kyse on siitä, mikä tuntuu hyvältä. Ja vaunut olivat kummankin mielestä sopivat. Olen melko varma, että käymme vaunut ensi viikolla ostamassa. Vaihtoehtona on jatkaa tuskailua. Energiaa voisi suunnata muuhunkin.

Vaikka lastentarvikeliikkeen oven aukaisu jonkin verran vapautti varusteluhormoonia valloilleen, palautin nopeasti sisäisen projektipäällikyyteni ohjaksiin vauvanvaatteiden osalta. Yhtään hankintaa en nimittäin antanut tehdä, ennen kuin olin laatinut excel-taulun siitä, mitä vaatteita meillä missäkin koossa on, mitä varusteita meillä on ja mitä on vielä hankkimatta. Ja eilen sain excelin valmiiksi. Väreillä koristeltuna. Tänään täytimme taulukon niiden vaatteiden osalta, mitä meillä on, plussattuna vaatteilla, joita äitityspakkaus pitää sisällään ja sellaisilla, joita on jo meille lähipiiristä tulossa. Tulos: pienempien kokojen vaatteet ovat jo hankittuna. Enää tarvitaan muutamia täydennyksiä.

On helppoa mennä vaatteiden ja varusteiden kanssa liiallisuuksiin, jos niistä ei pidä kirjaa. Ei minullakaan ollut käsitystä siitä, että meillä on vaatteita jo näin paljon. Ja toisaalta tarvittavien varusteiden ylöskirjaaminen paljasti, mitä kaikkea meiltä vielä puuttuu. Olen entistä vakuuttuneempi, että vauvan tuloa voi käsitellä projektina: tavoitteet-toimenpiteet-tulokset -periaatteiden mukaisesti. Ja tätä kaikkea johdetaan tietysti projektitoimistolta excel -työkalun avulla. Tiukat budjettiraamit ja tarkka seuranta valjastavat hankintahormoonit tarkkaan aitaukseen. Löysää ei anneta. Muuten tuloksena on liialliset resurssit ja äärilleen venyvät vaatekaapit. Ja nyt ei pidä käsittää väärin. Minä olen ihan yhtä paljon näiden hankintahormoonien vietävänä. Nimimerkillä: "Se leijonabody on ostettava". Vaikka ihan hyvin lapsesta voi tulla rapu. Projektin aikataulua, kun ei voi päättää itse. Eli hormonisointi ei ole sukupuolikysymys.

Viikonloppuna minäkin sain nauttia varustelusta: värianalyysini tulokset, olivat varmistuneet ja sain viimein haettua asiaan kuuluvan väripaletin käyttööni. Tästä innostuneena suuntasimme vaatekauppaan. Kaupassa katselimme paletin kanssa vaatteita, naureskelimme keskenämme joitakin vaatteita ja niiden nuorekkuutta sekä päädyimme ostamaan muutaman sopivan paidan. Ja täytyy sanoa, että on värianalyysissä selvästi ajatusta takana. Ainakin se saa ajattelemaan omaa pukeutumista uudella tavalla ja uusien värien kautta. Mustan lisäksi on muitakin värejä. Avoimuus on tässäkin avainsana.

Sunnuntaita vietimme syntymäpäiväbrunssilla. Paikkana Ravintola Rakas. Kertakaikkisen hieno kokemus sekä ruuan että erityisesti palvelun osalta. Vaimoni raskaus huomioitiin hienosti kokkien toimesta ja henkilökunta kyseli monta kertaa, onko kaikki hyvin ja onko meillä erityisiä ruokatoiveita. Kaikille jäi hyvä mieli. Lopuksi toivoteltiin vielä onnea odotukseen. Näin toimii asiakaspalvelu silloin, kun asiakkaan hyvinvointi ja viihtyvyys asetetaan keskiöön. Kymmenen pisteen suoritus.

Vaimoni osti minulle myös syntymäpäivälahjan. Lahjan, joka oli suunnattu pelkästään minulle. Ajatuksella. Sain nimittäin kahvinjauhatuskoneen. Olen jonkinmoinen kahvihifistelijä. En kyllä ihan asiaan höyrähtänyt, mutta koska kahvinjuonti on minulle harvinainen nautinto, haluan panostaa siihen. Tästä johtuen keitän kahvini mutteripannulla. Ja nyt voin siis jauhaa siihen kuuluvat kahvit tuoreena. Voin ensimmäisten jauhatusten perusteella sanoa, että ostos kannatti. Hieman erimakuista kahvia kuin perus suodatin-Saludo. Ja mieltä lämmitti erityisesti se, että vaimoni oli selkeästi ajatellut minua lahjaa ostaessaan.

Kapteenin lokikirjaan tulee merkintöjä tasaiseen tahtiin, vaikka aluksen ohjaaja ei vielä ole hajulla siitä, minkälainen maailma aluksen ulkopuolella odottaa. Kapteeni kelluu äitinsä kohdussa ja varmaan tuskailee isänsä herättely-yrityksiä, kun on nukahtamaisillaan. No epäilen, että hän tulee herättelemään meitä vielä lähitulevaisuudessa, joten puntit ovat tasan.

Tänä iltana metsästelen taas kumautuksia. Naureskelen niille ja vaimoni vatsan kurinalle.

Askeleita isyyteen -blogi Instagram:issa 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmoi, usko, taistele, uskalla

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline