RADI - toistaiseksi paljon melua tyhjästä
Viikonloppuna emme totuttuun tapaan tyytyneet makailemaan kotona vaan perjantaina startattiin kohti pohjoista vanhempieni luokse. Auton perällä kulki myös muuttotavaraa väliaikaissäilytykseen. Asuntoomme ei vain mahdu mitään ylimääräistä, joten tavaroita joutuu vähän siirtelemään edestakaisin. Veimme pohjoiseen myös vauvan isomman koon vaatteita. Onneksi vanhempieni luona tilaa riittää. Noudetaan sieltä tavarat sitten, kun niitä oikeasti tarvitaan.

Viikonlopuksi meillä ei ollut mitään erikoista suunniteltuna. Tavoitteena oli vain levätä kunnolla. Vaimoni on väsyttänyt itseään työllä ja sen päälle flunssalla, joten uni tuli tarpeeseen. Ja vanhempieni luona lepääminen onnistuu hyvin. Nukuimme kumpanakin aamuna pitkään ja päivät sujuivat kiirehtimättä. Puuhastelimme puhdetöitä, kiertelimme vähän kylillä ja teimme kävelylenkin. Kelit eivät juuri suosineet, mutta rentoutumistavoite täytettiin. Ensi viikonloppuna suuntaamme samoihin maisemiin uudestaan, kun vaimon siskon perhe saapuu Lapin lomalle. Saa nähdä, mitä kaikkea keksimme tehtäväksi. Ja ehditäänkö kaikkia suunnitelmia toteuttaa. Ainakin kylpyläkäyntiä, brunssia, pulkkamäkeä, vappukulkuetta, hodari-iltamia ja muuta mukavaa on jo hahmoteltu. No pääasia, että uudet suvut kohtaavat ensimmäisen kerran. Toivottavasti näemme enemmänkin näin suvun kesken.

Kerroin aiemmin, että raskauteen tuli sokerirasitustestin jälkeen pieni mutka. Eli raskausdiabetesdiagnoosi. Vaimoni kävi neuvolassa asian tiimoilta viime torstaina ja sai mukaansa sokerinmittausvälineistön. Sokereita testataan neljä kertaa päivässä: paastoarvo ja sitten tunnin päästä ruokailuista (aamupala, lounas, päivällinen). Tulokset kirjataan ylös ja tarkkaillaan, mihin suuntaan ruokavaliota täytyy ruuvailla. Toistaiseksi "radi" on ollut paljon melua tyhjästä. Vaimoni on tunnollisesti mittaillut sokereita ja kaikki tulokset ovat olleet erinomaisia. Eilen ruokavalioon mahtui jopa hieman herkuttelua eikä arvoissa silti näkynyt mitään hälyttävää. Vaimoni on tietenki tuskaillut mittailujen kanssa, koska ne vaikuttavat ensimmäisten päivien perusteella vain ylimääräiseltä vaivalta. En osaa oikein itse sanoa, miksi rasitustestissä arvot olivat niin korkeat. Ruokavaliomme on ollut terveellistä, ja tarkkailujakson aikana olemme syöneet normaalisti. Herkutellakin voi. Maltilla. Minä olen tietenkin saanut jo lisänimityksen "sokeripoliisi", koska vahdin niin antaumuksella ruoka-annosten koostumusta. Toisaalta teen sitä kyllä ihan omista lähtökohdista. Yritän nimittäin edelleen kesäksi rantakuntoon. Mutta radi:n osalta paljon melua tyhjästä. Toistaiseksi.

Kapteeni on ilmoitellut itsestään melkolailla. Vatsassa käy vähän väliä melkoinen ralli ja siellä mennään vinksin vonksin. Raskaus etenee vauhdikkaasti ja ilman suurempia huolia ja murheita. Toivottavasti näin jatkuu mahdollisimman pitkään. Laskimme viikonloppuna, että vaimollani on alle 40 työpäivää jäljellä ennen äitiyslomaa. Samoin raskautta on pian alle 100 päivää jäljellä. Kelan hakemuksia aletaan täyttelemään ensi viikolla. Neuvolakäynti on torstaina ja sitten taas perjantaina reissuun. Ilmeisesti neuvolakäynnillä tehdään myös isyydentunnustus. Katselin jo raskauden alkuvaiheessa tähänkin liittyvät kommervenkit alustavasti läpi, mutta täytyy myöntää, että en ihan muista, miten asia käytännössä hoituu. Neuvolantäti varmasti kertoo.

Pikkuhiljaa tiimalasissa hiekka vähenee ja vauva mahassa valmistautuu saapumaan. On ollut toistaiseksi miellyttävä matka. Paljon on tullut opittua ja tehtyä. Silti tuntuu, että vielä tekemistä riittää ennen kuin kaikki on Kapteenin saapumiseen valmista. Hankintaexceliä varmasti vielä tuijotellaan moneen kertaan. Toisaalta suunnittelimme ajomatkan ratoksi myös kesän reissuja. Moneen paikkaan pitäisi ehtiä. Katsotaan, miten etenevä raskaus reissaamisen sallii. Toivottavasti hyvin.

Sunnuntai-ilta ja Selviytyjät Suomi. Hömppää ja rentoilua. Mitä muuta sitä tarvitsee?

Askeleita isyyteen blogi Instagram:issa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Unelmoi, usko, taistele, uskalla

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline