Äitiyspakkaus 2018 - topit ja flopit


No otsikko on kyllä klikkiotsikko. Olen vahvasti sitä mieltä, että suomalaisena keksintönä äitiyspakkaus on osoitus siitä, että Suomessa halutaan tukea vauvan vanhempia. Itse edustan myös sitä sukupolvea, joiden ensimmäinen vauvasänky oli äitiyspakkauksen laatikko. Meillä äitiysavustus päätettiin ottaa pakkauksena. Etukäteen seurailimme vuoden 2018 pakkauksen julkaisua ja pakkauksen sisältö vaikutti meille tarpeelliselta. Tekstiilien kuosit olivat meidän silmäämme miellyttäviä ja pakkauksessa oli paljon sellaista, jolle tulee olemaan käyttöä vauvan tullessa. Tiedän, että äitiyspakkauksen sisällöstä käydään keskutelua suuntaan ja toiseen. Tässä keskustelussa unohtuu usein, että KELA joutuu hankintalain puitteissa kilpailuttamaan pakkauksen sisällön. Näin ollen sisällön osalta ei voi suosia kotimaisia vaihtoehtoja tai tiettyjen toimittajien tuotteita. Valitettavasti. Ainakin minun mielestäni. Sivusin tätä keskustelua jo aikaisemmassa kirjoituksessani.

Tämän kertainen topit ja flopit kirjoitus on siis leikkimielinen. Olemme kokonaisuudessaan tyytyväisiä pakkauksen sisältöön, mutta tottahan omat suosikit pakkauksen sisällöstä esille nousivat. Seuraavassa kuvat ja niiden alla kommentit. Kummaltakin osapuolelta.

Top-lista:

Kiva ja vähän erilainen kuvitus. Hyvät värit

Yksi isän suosikeista. The next big thing!

Kivat housut. Yksinkertainen on kaunista

Lelu on iskän suosikki. Viltissä kiva kuosi ja se on monikäyttöinen 

Hyvät värit ja kuosi. Tämä oli kummankin suosikki jo ennen pakkauksen saapumista. 

Flopit:
Tässä meitä ei oikeastaan miellyttäneet värit. Mutta isä varmaan pukee Kapteenille...

Tälle viikolle on mahtunut myös ensimmäinen Perheeksi -ryhmän kokoontuminen. Neuvolassa taidettiin jo ihan ensimmäisellä kerralla kertoa, että kyseinen ryhmä tarjoaisi vertaistukea ja mahdollisuuksia keskusteluun muiden odottavien pariskuntien kanssa. Keskustelimme ryhmään osallistumisesta ja tunteet ryhmän suhteen heittelehtivät. Oikeastaan suurin kysymys oli se, saisiko ryhmästä sellaista vertaistukea, jota kaipaamme. Vertaistuki vaatii, että osapuolet ovat suurinpiirtein samassa vaiheessa elämässään ja meillä on kummallakin takana jo elettyä elämää ja koettuna kaikenlaista. Näiden ajatusten kanssa marssimme ensimmäiseen Perheeksi -ryhmän kokoontumiseen keskiviikkoiltapäivänä. Aurinko paisteli ja lämpötila oli n. 25 astetta. Hyvä ajankohta sulkeutua sisälle pohtimaan raskautta itselle ennestään tuntemattomien ihmisten kanssa.

No. Ennakkoluuloista poiketen kokonaisuus oli positiivinen. Ryhmässä oli hyvin samankaltaisia pariskuntia kuin me ja keskustelua syntyi. Toivottavasti seuraavilla kerroilla päästään vielä syvemmälle ihmisiin ja heidän kokemuksiinsa. Suomalaiset lämpiävät hitaasti ja se näkyy tällaisissa tilanteissa. Mutta, kun vauhtiin päästään niin itsensä avaaminen kyllä onnistuu. Perheryhmässä käsitellyistä asioista en blogiini aio kirjoittaa. Ne kuuluvat ainoastaan ryhmän jäsenille. Kyllä ryhmästä varmasti meille on hyötyä. Emmepä ainakaan ole näiden huoliemme ja murheidemme kanssa yksin. Raskaus mietityttää muitakin. Siihen liittyy niin paljon ennakoimattomuutta. Hallinnan puutteesta olenkin jo useasti kirjoittanut.

Tänään olemme raskaana viikolla 30. Huh huh. Kuulostaa siltä, että olemme pitkällä. Matkaa riittää silti vielä. En malttaisi odottaa, että poika olisi täällä. Mahassa möyrää sellainen potkupalloilija, että arvailen touhua riittävän, kun Kapteeni seuraksemme saapuu. Tänään tunsin ensimmäisen kerran, kun poika hikkaili mahassa. Kuuluu asiaan. Liittyy ilmeisesti siihen, että vauva harjoittelee hengittämistä. Vauva on ainakin toistaiseksi edelleen perätilassa. Osaan jo tunnistaa vauvan pään. Toisinaan vauva kyllä pyörähtelee ympäri, mutta suosikkiasento näyttää löytyneen. Toivotaan, että Kapteeni kääntyy vielä "oikeaan" asentoon.

Perjantai! Kauppakierros. Ostoslistalle on ilmestynyt rivejä, joita lähdetään poistamaan. Eilen illalla sain kiinnitettyä yhden kierrätyslaatikon (Ikean kenkälaatikko) ja tänään jatkan projektia, kunhan tarvittavat kiinnitysvälineet on ostettu. Tänään taitaa myös olla Pitsaperjantai!

Huomenna lähdemme Ouluun. Luvassa on Cheek:in keikka. Tämän lisäksi kaupustellaan. Mukava viikonloppu siis.

Me yhdessä. Menossa taas. 

P.S. Tekstiosat armosta ja rakkaudesta julkaistaan paikallisessa seurakunnan lehdessä.

Tänään soi:
Amorphis: Daughter of Hate

Askeleita isyyteen blogi Instagram:issa
Askeleita isyyteen blogi Facebook:issaKommentit

  1. Huh, onneksi teksti alkoi heti tuolla lauseella 😂 säikähdin jo ettet kai sä(kin) vaan ala dissaamaan ilmaista pakkausta! Siis ihanat noi teidän suosikit ja toi makuupussi on upea!! Oliko tän vuotisessa merinovillahaalaria? En olis koskaan tajunnut kuinka huippu tuote se on, jos ei olis ilmaiseksi tullut testattavaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä minä aidosti arvostan, että Suomessa tällainen pakkaus jaetaan. Pakkauksessa oli oikeasti todella käyttökelpoista tavaraa ja auttaa meitä tosissaan eteenpäin varustelussa. Ja merinovillahaalari on mukana. Ajattelimmekin, että se voi osoittautua hyväksi. Joten ei hätää. En ole siirtynyt dissausjoukkueeseen tämänkään osalta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline

Ristiäiset takana - väsyneitä ja onnellisia