Rippijuhlat vietetty, moottoripyörämatkailua ja blogitauko


Tänään on vietetty rippijuhlia. Tai oikeastaan rippi- ja kastejuhlia. Keväänmittainen aikuisrippikoulu oli kokemuksena opettavainen ja monella tapaa syvällinen. Rippikoulumatka päättyi kaste-ja rippitilaisuuteen pienessä lähikirkossamme, tutun papin ja perheen kesken. Paikalla olivat vaimoni lisäksi, myös vanhempani ja veljeni. Kiva, että hekin jaksoivat juhliin lähteä vaikka matkaa tulikin jonkun verran. Kävimme perheen kesken syömässä ja kotonamme kahvilla. Vaimoni oli kuluttanut lauantaipäivää leipomalla kakkuja. Ja hänelle ominaiseen tapaan vielä useamman ja useampaan kertaan. Koska kaiken pitää olla täydellistä.

Eilinen päivä (lauantai) meni muutenkin vähän kaksijakoisissa tunnelmissa. Oli minun ensimmäinen kesälomapäiväni ja tietenkin olin asiasta suhteellisen hyvilläni. Mutta tietenkin seuraavana päivänä järjestettävät juhlat tarkoittivat, että päivän täyttäisi osaltaan leipominen ja siivoaminen. Ja tietenkin juhlista aiheutui myös etenkin vaimolleni jonkin sortin stressiä. Vaikka yritin sanoa, että juhlista ei kannattaisi hirveästi paineita ottaa. No arvasin kyllä, että varmasti paineita tulisi. Ja lopulta tuloksena oli pienimuotoinen meltdown. Joka varmaan osaltaan johtui niistä kuuluisista raskaushormoneista. Yritin parhaani mukaan hallita tilannetta, mutta en kyllä osannut ehkä tarpeeksi vaimolleni kertoa, että kaikki on ok. Lopulta tarvittiin pieni aikalisä kaiken suhteen, jotta tilanne normalisoitui. Ja ne leipomuksetkin onnistuivat lopulta oikein hyvin.

Perjantaina kävimme kokoarviossa ja ultraamassa Kapteenia. Tietenkin jännitys oli jälleen kova, koska viime kerralla pojan vatsalaukku oli "jotenkin isohko". Viime kerralla ei tyhjentävää diagnoosia tullut, joten tällä kerralla seurattiin taas tilannetta. Ultrauksen suoritti eri lääkäri ja tällä kertaa lääkäri kertoi, mitä on tekemässä ja miltä tilanne näyttää. Vatsalaukku oli hieman isohko ja pitkulaisen muotoinen. Mutta sen toiminta ei näytä häiriintyneen eikä syytä erityiseen huoleen ole. Vatsalaukun tilanne ei myöskään ollut pahentunut. Kyselin tällä kertaa suoraan pitääkö tilanteesta olla huolissaan ja lääkäri totesi, että ei tarvitse. Myös kokoarviosta saimme hyviä uutisia. Kapteenin painoarvo oli n. 2.7kg (rv 35+1) ja kokokäyrillä ollaan saatu ruokavalion avulla vauvan kasvua hillittyä. Syntymäpainoarvio oli n. 3.7kg. Vaimoni onkin tsempannut ruokavalion suhteen esimerkillisesti viime aikoina. Herkkuja ei ole mennyt juurikaan. Ja jos jotain on syöty niin todella vähän. Lopputsemppiä vielä vaaditaan, mutta kiva, että tehdyillä toimenpiteillä on ollut vaikutusta. Näkyisivätpä ruokavalion vaikutukset myös tulevan isän vatsanympäryksessä yhtälailla. No tsempataan vielä. Kaiken kaikkiaan kokoarvo ja ultraus menivät siis positiivisissa tunnelmissa. Tapaamme äitiyspolilla jälleen raskausviikolla 38. Silloin ilmeisesti ollaan jo niin pitkällä, että tehdään synnytystapa-arvio ja käydään tilanne vielä viimeisen kerran läpi ennen synnytystä. Siihen asti otetaan rauhasssa.

Tai no rauhassa ja rauhassa. Kun rippijuhlat on juhlittu, minä lähden moottoripyöräreissulle veljeni kanssa ja vaimoni suuntaa siskonsa luokse Tampereelle. Olen kyllä suunnitellut reissureitin niin, että pysyttelen vaimoni lähimaastossa jos tulee yllättäviä tilanteita. Ehdin paikalle jos synnytys nyt sattuisi käynnistymään. Ja sairaaloitahan Suomi on pullollaan, joten en usko, että tässä hirveästi kannattaa olla huolissaan vaikka emme kotipaikkakunnalla olekaan. Koskaanhan ei tiedä, milloin Kapteeni päättää aluksensa ulos satamasta ohjata, toisaalta se voi olla myöhemminkin, kuin laskettu aika.

Eli toimintaa tulee riittämään näin heinäkuullekin. Aika menee nopeaa. Nyt on jäljellä enää raskauden loppusuora. Ja kesä ilmeisesti näyttää ainakin Lapissa parasta puoltaan ensi viikolla. Nautitaan siis siitä.

Tämän päivityksen jälkeen blogi viettää ansaittua kesälomaa reissuni ajan. Palataan kirjoitukseen taas myöhemmin. Kiitokset kaikille lukijoille. Blogin pitäminen on ollut hauskaa ja antoisaa tämän talven, kevään ja alkukesän ajan. Oikein hyvää kesää kaikille.

Pidetään toisistamme huolta ja nautitaan elämästä!

Askeleita isyyteen blogi Instagram:issa
Askeleita isyyteen blogi Facebook:issa

Kommentit

  1. Hyvää kesälomaa, onnea ripille pääsystä ja hienoa, että vauvalla ja teillä on asiat hyvin. 😊

    VastaaPoista
  2. Onnea konfirmaation johdosta ja oikein ihanaa kesää sinulle! Turvallisia ajokilometrejä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ja pojan nimeksi tulee...

Soturi ja hattuteline

Ristiäiset takana - väsyneitä ja onnellisia